Sørumsand Kiropraktikk - Din familiekiropraktor på Sørumsand
RSS

Siste innlegg

Tid for vinterdekk
Skolestart
Åpning
drevet av

Min blogg

Skolestart

Nå er tiden inne for skolestart igjen og det å finne en god skolesekk står på dagsordenen til mange. Det er viktig å ha en sekk som passer og som sitter godt på barnets rygg for å gi optimal støtte og å unngå for mye press på barnets skuldre.

Under har jeg hentet en artikkel fra www.kiropraktikk.no som gir nyttige tips om tilpasning og valg av skolesekker.

Tips og råd for barn og skolesekker

Snart er det skolestart. Hverdagen er i ferd med å forandre seg fra lek og aktivitet som gjerne følger med ferien, til mer stillesittende dager på skolen med lekselesing, stress og tunge skolesekker. Dette medfører en helt annen belastning på rygg og nakke, og kan gi utfordringer til mange barn. Muskel- og skjelettplager hos barn, som vondt i hodet, rygg eller nakke, er et økende samfunnsproblem. Forebygging er viktig, jo tidligere desto bedre. Undersøkelser viser at barn som får tidlig vondt i rygg og nakke, har større sjanse for å bli plaget med dette senere i livet. Ta barns muskel og skjelett plager på alvor.

1. Skolesekken skal ikke veie mer enn 10% av kroppsvekten.
Skolesekker har en tendens til å bli tyngre og tyngre utover høsten. Dette kan føre til vondt i ryggen, skuldre og nakke, samt hodepine. Når vekten på sekken øker, forandrer det holdningen hos barnet, måten barnet går på og hvordan barnet puster. Blir sekken for tung kan det påvirke utviklingen av ryggsøylen. Tips til foreldre: Lær barnet å tømme sekken hver dag og ikke ta med unødvendige ting
2. Skulderstroppene må justeres slik at de ikke ganger i nakke og hals.  Barnet skal synes det er behagelig å ha stoppene på skuldrene. De fleste av de nye sekkene har mange justeringsmuligheter, lær deg å bruke de.
3. Ha med barnet i butikken når sekken skal kjøpes. Barn er forskjellige, bredden på skuldrene, styrken og høyden. Prøv ulike modeller og spør barnet hvordan sekken kjennes ut på ryggen.
4. Ikke å kun kjøpe en sekk pga utseendet.
5. Sekken skal ikke være for lang. Sekken skal hvile godt og stabilt på ryggen og ikke henge over baken. Da blir det ubehagelig å gå og å løpe.
6. Sekken skal ikke være for bred. Armene må få lov til å ha muligheten til å bevege seg fritt når barnet går. Husk at barnet bør gå litt rundt i butikken med litt tyngde i sekken.
7. Sekken bør ha god polstring i ryggen.
8. Husk å bytte sekk når barnet vokser. Barn vokser i forskjellige tempo. I løpet av barneskolen kan man trenge å bytte sekk 2-3 ganger avhengig av barnets utvikling.
9. Bruk magestroppen! Dette avlaster både rygg og nakke og gjør at sekken virker lettere å bære for barnet.
Lykke til med skolestart! 

Tekst: Kiropraktor Elisabeth Aas-Jakobsen


1 Kommentar på Skolestart:

Kommentarer RSS
replica rolex klokker on 16. juli 2018 10:26
I ‘d mention that most of us visitors are really endowed to exist in a fabulous place with very many wonderful individuals with very helpful things.
Svar på kommentar

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment
Website Builder drives av  Vistaprint